Vanuit cel het veld op

De Noorse voetbalclub Valerenga kan morgenavond in het beslissende duel tegen Club Brugge voor een plaats in de Champions League toch beschikken over middenvelder Ardian Gashi. De 24-jarige speler wordt wegens goed gedrag morgenochtend uit de gevangenis ontslagen. Daar zit hij een celstraf uit wegens een snelheidsovertreding. Gashi zou eigenlijk pas vier dagen later vrijkomen.

De middenvelder kreeg in februari achttien dagen celstraf opgelegd, omdat hij met zijn auto 136 kilometer per uur reed op een traject waar tachtig kilometer was toegestaan. Ondanks een aantal beroepszaken om de straf naar het einde van de Noorse voetbalcompetitie op te schorten, verdween hij onlangs toch in de cel. Gashi vliegt na zijn vrijlating morgen onmiddellijk naar België, waar Valerenga een voorsprong van 1-0 verdedigt. ,,Hij kan zomaar spelen'', zei trainer Kjetil Rekdal gisteren in een reactie op het nieuws. ,,Hij heeft de afgelopen tijd als een beest getraind.''