Tekort Duitsland kleiner, economie stagneert

De Duitse economie is in het tweede kwartaal van dit jaar gestagneerd. Het Duitse bureau voor de statistiek bevestigde een economische nulgroei, tegen een groei van 0,8 procent in het eerste kwartaal. In vergelijking met het tweede kwartaal 2004 steeg het bbp met 1,5 procent. De consumentenbestedingen daalden met 0,3 procent. In het tweede kwartaal steeg de Duitse import sterker dan de uitvoer, vooral door de gestegen olieprijs. Het Duitse bedrijfsleven investeerde in het tweede kwartaal 0,6 procent meer dan in het eerste kwartaal. Het vertrouwen van analisten en institutionele beleggers in de Duitse economie is in augustus met 13 punten gestegen tot 50 punten, zo blijkt uit vandaag gepubliceerde cijfers van het Zentrum für Europäische Wirtschaftsforschung.