Nieuwe verdachten in zaak diefstal van `De Schreeuw'

De Noorse politie zoekt acht nieuwe verdachten die betrokken zouden zijn bij de diefstal van De Schreeuw van Edvard Munch. ,,Acht mensen hebben de status van verdachte'', zei politie-inspecteur Stensrud. ,,Wij verwachten nieuwe arrestaties'', voegde hij eraan toe. Volgens een collega van hem kan het nog lang duren voor de werken terugkomen. ,,We zijn nog altijd optimistisch.'' Volgens eerdere berichten zouden de dieven de kunstwerken van Munch vernietigd hebben om hun sporen uit te wissen. De politie heeft dat altijd ontkend. In het kader van het onderzoek zijn al vijf anderen aangehouden. Drie van hen zitten nog vast. Twee zijn vrijgelaten omdat zij slechts een minimale rol speelden bij de diefstal. Gisteren een jaar geleden gingen twee gemaskerde mannen er vandoor met Munchs schilderijen De Schreeuw en Madonna.