Jeugd op ringtone

De nieuwe single van De Jeugd van Tegenwoordig verschijnt eerst als ringtone. Volgens muziekzender TMF is dat een primeur. De ringtone Crazy Frog (A ring dingding..) werd eerder wel al bewerkt tot hit.

De Nederlandse rapgroep De Jeugd van Tegenwoordig is dit jaar beroemd geworden met hun nummer Watskeburt?. De uitroep is dankzij de hit een begrip geworden in het Nederlandse taalgebruik. De groep werkt aan een cd die Doe De Stofzuiger gaat heten. Dit weekend waren ze te zien op het popfestival Lowlands waar ze zichzelf aankondigden als de eendagsvliegen van 2005. ,,Maar we vliegen wel recht je bek in!''

De ringtone Voor je kijken doorlopen kan sinds gisteren in diverse formaten voor de mobiele telefoon tegen betaling worden gedownload. Vrijdag zal de clip van het nieuwe nummer voor het eerst in zijn geheel te zien op TMF. Voor die tijd zal het nummer niet op de radio te horen zijn of te koop zijn in de winkel. TMF hoopt vaker op deze manier nieuwe nummers in de markt te zetten.

De Jeugd van Tegenwoordig bestaat uit de Noord-Amsterdamse rappers Willie Wartaal, Vieze Fur en P. Dronq. Ook de Neger des Heils verkeert vaak in hun gezelschap. Het gezelschap trad al op in het voorprogramma van rapper Snoop Dogg in Ahoy'.