Bonfrère stapt op als voetbalcoach van Zuid-Koreanen

Jo Bonfrère is opgestapt als bondscoach van Zuid-Korea. Hoewel de Nederlandse voetbaltrainer de nationale ploeg in juni naar de WK-eindronde loodste, was zijn positie de laatste weken onder druk komen te staan wegens tegenvallende prestaties. Bonfrère, voormalig coach van Nigeria, trad in juni 2004 voor twee jaar in dienst bij de Zuid-Koreaanse bond als opvolger Humberto Coelho. De Portugees kon de hoge verwachtingen niet waarmaken na de vierde plaats bij het WK in eigen land onder Guus Hiddink. Korea eindigde vorige maand als laatste bij de Oost-Aziatische kampioenschappen. Bonfrère legde de schuld van zijn vertrek bij de media. ,,Jullie hebben het nieuws gebracht dat dit team niet zo goed was als in 2002 en dat is niet eerlijk'', zei de Limburger . ,,De media en fans hadden te hoge verwachtingen.''