Voetbalfan met de taxi naar huis

Vaste stadionbezoekers bij FC Twente kunnen voortaan met korting de taxi naar huis nemen.

Supporters van FC Twente konden zaterdag voor het eerst bij thuiswedstrijden van hun ploeg gebruik maken van de `voetbaltaxi'. Op vertoon van een seizoensclubkaart kan voortaan vijf procent korting worden gekregen op ritten van en naar het stadion, met de wagens van Taxi Brookhuis en Taxi Twente. Initiatiefnemer is Faster Media, dat onder meer de reclame-uitingen verzorgd van taxi's in de Randstad. De voetbaltaxi's zijn beplakt met reclame van bedrijven die bij de Twentse Ondernemers Sociëteit (TOS) van FC Twente zijn aangesloten.

Waarom krijgen seizoenkaarthouders korting op een taxi?

Eva Strien, Faster Media: ,,FC Twente wil zich inspannen om alcoholgebruik in het verkeer terug te dringen. Officieel wordt tijdens wedstrijden alleen in de businesslounge alcohol geschonken. Controles na de wedstrijden wijzen echter uit dat toch ook supporters op de tribune alcoholhoudende drank nuttigen voor of tijdens de wedstrijden. Om aan te moedigen dat die mensen op een andere manier thuiskomen dan met eigen vervoer, wordt een korting van vijf procent aangeboden op een taxi. De wagens die meedoen zijn te herkennen aan het clubembleem en aan de sponsors van FC Twente.''

Waarom worden de voetbaltaxi's juist bij FC Twente ingezet?

,,Andere clubs hebben ook al interesse getoond, maar FC Twente en Go Ahead Eagles, dat vrijdag is begonnen met de voetbaltaxi, hebben dit seizoen de primeur. De supportersvereniging van FC Twente heeft medewerking verleend in de zin dat ze bekendheid hebben gegeven aan de actie, die veiligheid rond het stadion bevordert. Ook sponsoren van de club waren enthousiast, omdat je naam relatief goedkoop op veel plaatsen is te zien.''

Hoeveel mensen hebben zaterdag gebruik gemaakt van de voetbaltaxi?

,,De taxicentrales vonden het een groot succes. Ik zag zelf dat een lange rij net beplakte taxi's voor het stadion stond te wachten op de supporters. Volgens de centrale van Taxi Twente was er een stijging van twintig tot dertig procent in het aantal ritten, dus dat is positief. Dat het niet meer is, ligt voornamelijk aan de ligging van een station naast het stadion van FC Twente. Daardoor pakken veel mensen toch sneller een trein.''