Utrecht CS urenlang ontruimd

Het Centraal Station van Utrecht is gisteravond urenlang ontruimd geweest omdat iemand een verdachte tas had gevonden in een trein. De tas werd rond kwart voor acht gevonden in een stilstaande trein op spoor 15. De tas bleek uiteindelijk geen explosieven te bevatten.

Ook het naast het station gelegen Beatrix Theater, waar de musical Mamma Mia! op dat moment werd opgevoerd, en het Jaarbeursplein werden ontruimd. Op last van de politie legden de spoorwegen rond half negen het gehele treinverkeer van en naar Utrecht stil.

Omdat alle werknemers van de verkeersleidingspost van de spoorwegen hun kantoor moesten verlaten, kwamen ongeveer twintig treinen naar onder meer Amsterdam, Rotterdam en Den Haag stil te staan. De NS probeerde alle treinen naar een nabij station te loodsen, maar dat lukte niet in alle gevallen. Op sommige plaatsen konden bussen worden ingezet. Veel mensen konden op een alternatieve manier naar huis reizen. Even na middernacht reden de eerste treinen weer. Rond drie uur 's nachts waren alle reizigers op het station van bestemming aangekomen, aldus een woordvoerder van de NS.