Reünieconcert Haagse Beatnach gaat niet door

De geplande tweede editie van de Haagse Beatnach – de eerste vond plaats in 1980 – gaat niet door. Dat heeft organisator Little Rock Concerts bekendgemaakt. Tegenvallende kaartverkoop is de oorzaak van de afgelasting. Van de vijfduizend beschikbare kaarten werden er tot nu toe slechts achthonderd verkocht. De Haagse Beatnach zou op zaterdag 17 september plaatsvinden, met een samenkomst van de belangrijkse artiesten die vijfentwintig jaar geleden ook optraden. Er waren onder meer optredens gepland van Andy Tielman, Frans Krassenburg (Golden Earrings), Hu & The Hilltops, Mariska Veres (Shocking Blue) en The Shoes. ,,Omdat de reünie van het festival wordt georgansieerd met particulier geld is het risco te groot geworden'', laat Little Rock Concerts in een persbericht weten. ,,Een verklaring voor de tegenvallende kaartverkoop hebben wij niet.'' De Haagse Beatnach in 1980 was in een week uitverkocht en trok ongeveer 8.000 bezoekers. Tijdens Parkpop 2005 trok een voorproefje van de Haagse Beatnach nog vele tienduizenden mensen.