Mechelen vs Berlaar: 50-1

Het vrouwenvoetbalteam van het Belgische KV Mechelen heeft zaterdag voor een uitzonderlijke doelpuntenregen gezorgd. Ze wonnen een bekerwedstrijd tegen SK Berlaar met 50-1.

De uitslag ontstond ,,omdat onze eigenlijke keepster naar het popfestival Pukkelpop was gegaan'', verklaarde secretaris Jan Verbinnen van SK Berlaar vandaag in de Belgische krant Het Laatste Nieuws.

Bij de rust hadden de speelsters al een idee welke kant het op ging: 27-0. Maar Berlaar maakte zelf ook een doelpunt. ,,Ze hebben ons laten scoren. Wel lief'', zei de zestienjarige keepster Charlotte Jacobs, die de bal vijftig keer uit het net had gevist.

De uitslag kan nog spectaculair veranderen. De verliezende ploeg ontdekte dat KV Mechelen een speelster te veel had ingevuld op het wedstrijdformulier. ,,Als ik daarmee naar de voetbalbond trek, wordt de uitslag omgezet in een reglementaire 0-5 nederlaag'', is de verwachting van Berlaar-bestuurder Verbinnen.