Drogba schiet Chelsea voorbij Arsenal

Chelsea heeft in korte tijd opnieuw gewonnen van Arsenal. Na de 2-1 zege begin augustus om de Engelse Supercup volgde gisteren op Stamford Bridge een 1-0 overwinning in de Premier League. Drogba nam met veel geluk de enige treffer voor zijn rekening.

De Londense derby bood de neutrale kijkers weinig plezier. Het was een saaie vertoning. Chelsea-aanvaller Robben ging ten onder in het fysieke geweld en moest binnen een uur het veld ruimen voor Wright-Phillips. De nieuwe Ghanese aanwinst Essien, vorige week voor 38 miljoen euro overgenomen van Lyon, mocht op datzelfe moment opdraven. Ook hij speelde onopvallend voor Chelsea.

Een kwartier voor tijd viel de enige treffer van de wedstrijd. Een vrije trap van Ferreira ketste op de knie van Drogba en rolde bij toeval achter de Duitse doelman Lehmann van Arsenal. Bij The Gunners mocht Van Persie binnen een half uur voor de geblesseerde Zweed Ljungberg invallen. De Rotterdammer kon niet imponeren en kreeg een gele kaart voor onsportief gedrag. Bergkamp bleef de hele wedstrijd bankzitter.

Door de zege heeft titelverdediger Chelsea na twee speelronden het maximale aantal van zes punten, evenals Manchester United, Charlton Athletic en Tottenham Hotspur. Deze ploeg van de Nederlandse trainer Jol voert dankzij het beste doelsaldo de ranglijst in de competitie aan.

Bij Tottenham debuteerde de Nederlander Davids met succes. Hij speelde hard, maar fair. De Londense ploeg won op White Hart Lane met 2-0 van Middlesbrough. De Brit Defoe en de Egyptenaar Mido scoorden in de tweede helft. De Nederlandse spits Hasselbaink van Middlesbrough, dat ook zijn landgenoot Boateng in de gelederen had, miste scherpte voor het doel van de Spurs.

Van Nistelrooy bezorgde Manchester United op thuisbasis Old Trafford de 1-0 overwinning in de competitiewedstrijd tegen Aston Villa. De Nederlandse international maakte zaterdag het enige doelpunt. Hij was alert bij de tweede paal, nadat een bal bij de eerste paal was doorgekopt. Het was al weer de derde seizoenstreffer voor de Brabander.

United was de dominante ploeg tegen Villa, dat defensief speelde en alleen treffers leek te willen voorkomen. Doelman Van der Sar stond onder de lat bij Manchester. Hij heeft in de prille competitie nog geen doelpunt geïncasseerd.

Liverpool boekte zijn eerste competitiezege door met 1-0 te winnen van Sunderland. De Spanjaard Alonso maakte de enige treffer. De Nederlander Zenden begon in het basiselftal, maar werd na een uur vervangen.

FC Barcelona heeft de eerste prijs van het seizoen binnen. De kampioensploeg van coach Rijkaard mocht zaterdagavond in Camp Nou de Spaanse Supercup omhoog houden, ondanks een 2-1 nederlaag in de return tegen Betis. Barça had in Sevilla vorige week het eerste duel met 3-0 gewonnen.

Internazionale heeft de Italiaanse Supercup veroverd. De bekerwinnaar uit Milaan won zaterdagavond in Delle Alpi in Turijn met 1-0 van landskampioen Juventus.