Schande!

Als we na vier weken op de camping de balans opmaken, dan moeten we constateren dat het een typisch Nederlandse zomer is geweest. Terwijl de mensen op De Krabbeplaat niks anders verlangden dan een paar weekjes in het zonnetje genieten van hun welverdiende rust, werden ze de afgelopen weken getrakteerd op het tegenovergestelde.

Enerzijds neemt het gros van de Nederlanders tegenwoordig het zekere voor het onzekere en boekt voor een habbekrats een vakantie naar een zonnig oord.

Anderzijds heeft niet iedereen daar zin in. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek worden er ieder jaar nog zo'n 5,7 miljoen vakanties in eigen land doorgebracht in een caravan, vouwwagen of tent.

Al deze goedwillende mensen, die ons land ook tijdens hun vakantie trouw zijn gebleven, kwamen dit jaar echter van een koude kermis thuis. Hondenweer was het, en niets anders. Dat nu juist de afgelopen week, toen de vakantie voor de meesten van ons alweer voorbij was, eindelijk de zon doorbrak, daar is maar één woord voor: schande!

Campinggasten: Jochen van Barschot, Elsje Jorritsma, Peter Leijten, Guus Valk. Het thuisfront: Viola Lindner, Arjen Ribbens