Nico de kippenboer

Nico van Kompanje (,,78-en-een-half'') is één van de langstzittende gasten van De Krabbeplaat. Al sinds 1970 komen hij en zijn vrouw ieder jaar naar de camping. Maar dat is niet de enige reden voor de redactie om eens bij de campingveteraan langs te gaan. Nico van Veld Groen staat vooral bekend als `de kippenboer'.

Elke ochtend om zes uur staat een horde van tachtig kippen voor de deur van zijn caravan te wachten op een extra portie graan.

,,Ze zijn van de kinderboerderij'', aldus de onvermoeibare zeventiger. ,,Maar voor een extraatje komen de kippen graag nog even naar dit veldje.''

In vijfendertig jaar heeft Nico veel zien veranderen op de camping. ,,Het is niet meer als vroeger. Mensen zijn gejaagder geworden. En de saamhorigheid is er ook niet meer.''

De meeste gasten zijn alweer vertrokken door het slechte weer en het einde van de vakantie. Maar beroepskampeerder Van Kompanje blijft. Een half jaar wonen hij en zijn vrouw op De Krabbeplaat, de rest van het jaar zitten ze in Benidorm. ,,En 26 keer per jaar ben ik een paar uurtjes in mijn huis in Bleiswijk'', zegt Nico. ,,Even heerlijk in bad.''

Campinggasten: Jochen van Barschot, Elsje Jorritsma, Peter Leijten, Guus Valk. Het thuisfront: Viola Lindner, Arjen Ribbens