Mourinho adviseert Chelsea-speler IQ-test

José Mourinho, de veelbesproken coach van Chelsea, vindt dat de Portugese voetballer Ricardo Carvalho uit zijn team een IQ-test moet ondergaan. Dit als reactie op de uitbarsting van de verdediger in een kranteninterview nadat hij was gepasseerd in de openingswedstrijd van de Engelse Premier League.

Carvalho moet wegens zijn actie waarschijnlijk ook twee weken salaris inleveren. ,,Carvalho heeft er blijkbaar problemen mee om dingen te begrijpen. Hij moet misschien maar eens een IQ-test ondergaan'', adviseerde Mourinho zijn speler. ,,Ik ben niet blij via de krant over zijn onvrede te horen. Ik werk al vier jaar met hem en snap niet waar hij het over heeft. Hij moet maar eens naar de dokter.''

Mourinho legde vervolgens uit: ,,Ik heb alle spelers gezegd geduld te hebben omdat we een grote groep hebben. Iedereen moet een kans krijgen. Hij weet hoe ik werk. Ik zal dit ook zeker nog met hem bespreken, maar dit soort acties wil ik niet hebben bij Chelsea.''

Mourinho's collega Martin Jol van Tottenham Hotspur gaat ervan uit dat Edgar Davids morgen tegen Middlesbrough zijn debuut kan maken. De voormalige Ajacied moest vorige week vlak voor het openingsduel van de Engelse competitie op het laatste moment afhaken met een knieblessure. ,,Ik denk dat Edgar nu klaar is voor Middlesbrough'', zei de trainer gisteren. ,,Al dacht ik dat vorige week ook, maar ik ga ervan uit dat het dit keer goed gaat.'' Davids kwam van Internazionale, waar hij bijna niet speelde, over naar Tottenham.