Kijkcijfers Talpa ingezakt na droomstart

Na een droomstart is het marktaandeel van de nieuwe tv-zender Talpa in de eerste week snel gedaald. Talpa zegt zich geen zorgen te maken over de daling.

Afgelopen weekend was John de Mol's nieuwe kanaal nog de best bekeken zender van Nederland, donderdag kwam Talpa niet verder dan een elfde plaats. Het marktaandeel bedroeg donderdag 3,8 procent. Joling en Gordon over de vloer, dinsdagavond uitgezonden, was het best bekeken Talpa-programma (729.000 kijkers). De documentaire over Michael Jackson was wat betreft kijkcijfers het dieptepunt en trok donderdag op primetime 51.000 tv-kijkers.

Talpa maakt zich geen zorgen over de daling van het marktaandeel. ,,Het is te vroeg om op basis van zes avonden conclusies te trekken. Half Nederland is nog op vakantie en ons uitzendschema is pas over drie weken klaar'', zegt een woordvoerder. ,,Zelfs als we deze cijfers volgende maand nog hebben, maken we ons geen zorgen.''

Talpa scoorde in het weekend goed met voetbalsamenvattingen en heeft voor de doordeweekse dagen hoge verwachtingen van NSE, het entertainmentprogramma dat gepresenteerd wordt door Beau van Erven Dorens. NSE neemt het op tegen RTL Boulevard (van Van Erven Dorens vorige werkgever RTL4). In de eerste vier uitzendingen trok NSE gemiddeld 235.000 kijkers, tegenover 870.000 voor RTL Boulevard.