Kastelenconcerten in beroep tegen Van der Laan

De Stichting kastelenconcerten is bij de Raad van State in beroep gegaan tegen het besluit van staatssecretaris Medy van der Laan (Cultuur) om de concertorganisator niet op te nemen in de Cultuurnota. Kastelenconcerten, twee jaar geleden ontstaan uit een fusie van vier regionale concertorganisatoren, brengt oude muziek op authentieke instrumenten in kastelen. De Raad voor Cultuur adviseerde tegen structurele subsidie omdat de meerwaarde van de samenwerking nog niet bewezen zou zijn. Volgens de stichting is dat onzin, want ze kreeg eerder wel subsidie van plaatselijke overheden en van fondsen. Bovendien zitten de concerten altijd vol. Verder vindt de stichting dat ze door de raad ten onrechte is ingedeeld bij de `intermediairs', terwijl ze als `podium' behandeld zou willen worden. Volgens de Raad voor Cultuur is dit onzin en zou die indelingskwestie toch geen invloed hebben gehad op het negatieve advies.