En nu is het afgelopen!

Het is afgelopen met het gedogen op camping De Krabbeplaat! Na weken van overlast op het pleintje bij de snackbar pikt de camping het niet langer.

`Jongelui. Verboden te voetballen op het verharde gedeelte. Op straffe van 4 weken terras en horeca verbod', staat te lezen op plakkaten bij de horeca.

De jongelui om wie het gaat reageren woedend. Ze mogen namelijk ook al niet voetballen op het nabijgelegen grasveldje, omdat daar het hok van het animatieteam staat. ,,De enige plek is nog het strand, maar daar rolt de bal steeds in het water'', zegt Donny van Oijen (14).

Met zijn campingvrienden zit hij deze maandagavond te kaarten in `de horeca'. ,,We hadden nog gevraagd om één van de twee tennisbanen te veranderen in een voetbalveldje. Die worden toch niet gebruikt'', zegt Donny's vriend Silvano (14). ,,Maar dat mocht niet.'' De jongens merken dat De Krabbeplaat steeds strenger wordt. Zo mocht één van hen zes weken niet in het winkeltje komen nadat hij met waterballonnen had gegooid.

De jongens laten het er niet bij zitten. 's Avonds, in de schemering, zijn ze gewoon weer lekker een balletje aan het trappen op het pleintje.

Campinggasten: Jochen van Barschot, Elsje Jorritsma, Peter Leijten, Guus Valk. Het thuisfront: Viola Lindner, Arjen Ribbens