Pas verschenen

Majgull Axelsson: De vrouw die ik nooit was (Den jag aldrig var). Vert. Janny Middelbeek-Oortgiesen,

De Geus, 382 blz. €22,50

Roman van de Zweedse schrijfster Majgull Axelsson (1947) waarin via twee verhaallijnen het verhaal verteld wordt van twee vrouwen wier partners na een bezoek aan een prostituee op ongeveer dezelfde manier om het leven komen. Axelsson is vooral bekend door haar roman Aprilheks, het boek waarmee ze in 1997 de prestigieuze literaire August-Prijs won.

J. M. G. Le Clézio: De Afrikaan (L'Africain). Vert. Maria Noordman,

De Geus, 96 blz. €14,90

De Franse schrijver Jean-Marie Gustave Le Clézio (1940) vertrok als 8-jarige met moeder en broer naar Nigeria om bij zijn vader te gaan wonen die daar werkte als arts. Aan de hand van zijn vaders foto's uit die tijd beschrijft Le Crézio zijn jeugdherinneringen aan Afrika en de relatie met zijn vader.

Robert van Gulik: Klokken van Kao-yang (The Chinese Bell Murders), Halssnoer en Kalebas (Necklace and Calabash), Vert. Robert van Gulik, De Boekerij, resp. 270 blz. en 170 blz. €10,–

Twee van de oorspronkelijk in het Engels geschreven detectiveromans van diplomaat, sinoloog en schrijver Robert van Gulik (1910-1967) met de Chinese rechter Tie in de hoofdrol en spelend in de zevende eeuw na Christus ten tijde van de T'ang Dynastie.