Maker Simpsons wil gastrol Engelse prinsen

De Engelse prinsen William en Harry zijn door de makers van de populaire satirische tekenfilmserie The Simpsons benaderd voor een rol. Ze zouden hun stem moeten lenen voor een aflevering, waarin prins William, die in Engeland het imago van de ideale schoonzoon heeft, het vriendje van de tekenfilmdochter Lisa zou spelen. Zijn jongere broer Harry, die eerder dit jaar in opspraak kwam door zijn opstandige feestgedrag, speelt Bart Simpsons kroegvriendje. Producent Al Jean denkt dat de prinsen wel liefhebbers zijn van de serie. ,,Het zou grappig zijn om William te zien als Lisa's vriendje. Ik weet dat ze heel zelfbewust zijn, maar ik denk niet dat een verschijning in het programma hun imago zal schaden.'' De producent wil ook ooit koningin Elizabeth in de serie, maar die plannen heeft hij voorlopig in de koelkast gezet. De vorstin schitterde al eerder bij de Simpsons, maar werd toen gespeeld door een actrice.

Veel beroemdheden gingen de koninklijke broers voor. Niet alleen muzikanten en acteurs als Michelle Pfeiffer, Michael Jackson, Paul McCartney en The Rolling Stones, maar ook politici als de Britse premier Tony Blair speelden een rolletje. De rol van Blair, die hij in het geheim opnam op Buckingham Palace aan het begin van de oorlog in Irak, zorgde voor de nodige ophef omdat de betreffende aflevering zou worden uitgezonden op het moment dat de Amerikaanse president Bush een bezoek bracht aan Engeland. De aflevering werd uitgesteld. In de bewuste aflevering leidt Blair de Amerikaanse tekenfilmfamilie rond in Engeland. Bij terugkomst merkt Homer op: ,,Wat leuk dat we Mister Bean hebben ontmoet!' President Bush weigerde om in de serie te verschijnen.