Klitsjko vs Rahman

Bokser Vitali Klitsjko zal op 12 november in Las Vegas zijn wereldtitel in het zwaargewicht (WBC-versie) verdedigen. De Amerikaanse bokspromoter Bob Arum heeft dit bekendgemaakt.

De 33-jarige Oekraïner heeft wegens blessures al drie keer een titelduel met de Amerikaan Hasim Rahman afgezegd. De WBC besloot daarop een tussengevecht te houden dat Rahman vorige week van zijn landgenoot Monte Barrett won. Rahman is op 12 november de tegenstander van Klitsjko.

Oud-wereldkampioen zwaargewicht Evander Holyfield mag niet meer in actie komen in de staat New York. Dat heeft de New York State Athletic Commission besloten, meldt de Amerikaanse krant New York Daily News. De commissie heeft de 42-jarige Holyfield geschorst vanwege `verminderde vaardigheden en povere resultaten'. Holyfield heeft al sinds maart 2001 geen gevecht meer gewonnen. Hij overweegt zijn carrière voort te zetten in Europa.

Sinds 13 november vorig jaar mocht Holyfield van dezelfde commissie in New York niet meer boksen, uit medische overwegingen. Hij verloor toen in Madison Square Garden in New York van Larry Donald.

Holyfield mag nu overal in de Verenigde Staten in de ring stappen, behalve in de staat New York. Holyfield veroverde de wereldtitel in 1990 door zijn landgenoot James `Buster' Douglas te verslaan, in drie ronden.