Kees van Twist blijft directeur in Groningen

Kees van Twist wil de komende jaren directeur van het Groninger Museum blijven. Er was sprake dat Van Twist zou vertrekken om directeur te worden van een nieuw theatercomplex in Amsterdam, een initiatief van en gefinancierd door de VandenEnde Foundation. Van Twist is lange tijd met Vanden Ende Foundation in overleg geweest, maar bleef aarzelingen houden over de mogelijkheden van een Arthouse, dat hem voor ogen staat. Volgens Van Twist gaat hij ,,met hetzelfde enthousiasme en vreugde als ik in Groningen bij het museum ben begonnen de komende jaren verder met mijn werk hier in Groningen. Het is een mooi en zeer prijzenswaardig initiatief van Joop en Janine van den Ende om een uitdagend theater aan de Marnixstraat te willen maar ik bleef mijn twijfels houden over de programmatische opzet. Er is in Groningen nog heel veel te doen.'' Met de mededeling van Van Twist, sinds 1999 directeur, komt een einde aan de suggesties dat hij op korte termijn uit Groningen gaat vertrekken. Hij zal zich tevens gaan richtenop de opzet van het Groninger Forum, waarin instellingen als de Centrale Bibliotheek, Filmhuis Images en Studium Generale van de Rijksuniversiteit gaan samenwerken in één gebouw.