EN VERDER

Straatfestival

Van donderdag 25 augustus tot en met zondag 28 augustus wordt in Rotterdam voor de 19de keer het Internationaal Straatfestival gehouden, als onderdeel van de Rotterdamse Zomer Festivals. Tijdens het Straatfestival zullen artiesten, dit jaar onder meer afkomstig uit Australië, Japan, Oekraïne, Spanje en Costa Rica, op verschillende plekken in de Rotterdamse binnenstad hun acts uitvoeren. De beste artiest van het festival wint de Gouden Straatkei, een toonaangevende prijs in de wereld van de straatartiesten. Voorts besteedt het festival aandacht aan het Rotterdams Sportjaar 2005. In het kader van de sport komt onder andere de Spaanse groep Teatro Azar naar Rotterdam met hun voorstelling Barocco Roll. Zij zetten, op skates en gekleed in barokkostuums, een wervelende straattheatershow neer. Ook bij de opening van het festival wordt er aandacht besteed aan sport. Op zaterdagavond 27 augustus zal het Schouwburgplein weer omgedoopt worden tot `Plein der Spektakel door de Franse groep Transe Express. Zij komen met hun grootse productie Maudits Sonnants naar Rotterdam en bouwen tijdens een indrukwekkende voorstelling een menselijk mobile van maar liefst 30 meter hoogte over de hoofden van het publiek. Nieuw dit jaar is de Waterspeelplaats, een nieuwe speelplek onder de Erasmusbrug, bij het vertrekpunt van de fast ferry naar Inl www.rotterdams-straatfestival.nl

Boekenmarkt

Op 21 augustus is er van 10-17u een Grote Boekenmarkt aan de Amstel (bij de Stopera) in Amsterdam. Speciaal thema: scheepvaart.

Inlichtingen De Kan 020-6275794 & dekantientien@yahoo.com

Boekenfeest

Op 20 augustus van 10-17u viert Noordwijk weer een Boekenfeest. Bij boekhandel van der Meer bouwt `Kees Kist' zijn boekenmuur en op het vissershofje Lombok liggen duizenden boeken voor 50 Eurocent per stuk. De Boekenmuur staat op de stoep bij boekhandel van der Meer (Vuurtorenplein). Het Lombok is een zijstraatje van de Schoolstraat, direct naast antiquariaat Moby Dick.

Inl 071-3613073 & www.lezenaanzee.nl

Binnenhof Festival

Van 24 tot en met 26 augustus wordt in Den Haag het Binnenhof Festival gehouden. Op woensdag 24 augustus begint de avond met NDT II het podium betreedt. Zij zullen twee balletten uitvoeren: Sleepless van Jiri Kylian en Minus 16 van Ohad Naharin. Op donderdag 25 augustus is het podium aan het voltallig Residentie Orkest met als solisten de beroemde sopraan Charlotte Margiono en de al even beroemde tenor John Keyes. Dirigent is Roberto Minczuk uit Estland. Er zullen werken van o.a. Verdi, Tsjaikovski, Rossini en Puccini worden uitgevoerd.

Locatie Het Binnenhof Den Haag. Aanvang iedere avond om 20u30. Afsluiting rond 22u30. Inl 070-3020 738 & www.binnenhoffestival.nl. Kaartverkoop Haags Uitburo, Hofweg 1, Den Haag. Entree € 6,00.

Veilingen Christie's

Het nieuwe veilingseizoen begint bij Christie's met op 1 september om 10u30 veiling van schilderijen, aquarellen en tekeningen. De kijkdagen beginnen op zaterdag 27 tot met 30 augustus van 10-17u en 31 augustus van 10-16u.

Veiling Christie's, Cornelis Schuytstraat 57, Amsterdam. Inl www.christies.com