Schrijvers naar Indonesië

Het literatuurfestival Winternachten organiseert van 24 augustus tot 5 september een tournee door Indonesië voor de auteurs Ellen Ombre (Nederland/Suriname), Frank Martinus Arion (Curaçao), Antjie Krog (Zuid-Afrika) en Ramsey Nasr (Nederland). De Jakartaanse culturele organisatie Komunitas Utan Kayu zorgt optredens op literatuurfestivals in Bandung, Lampung (Sumatra) en Jakarta. De schrijvers treden daarnaast op in het Erasmushuis, het cultureel centrum verbonden aan de Nederlandse ambassade. Krog, Ombre, Arion en Nasr zullen samen optreden met meer dan twintig Indonesische schrijvers en dichters. Bij alle optredens dragen de auteurs voor in hun eigen taal. De Indonesische vertaling wordt simultaan geprojecteerd. De tournee van Winternachten wordt mede mogelijk gemaakt door bijdragen van het ministerie van OCenW, het Hivos/NCDO Cultuurfonds, de Nederlandse Ambassade in Jakarta en het Nederlands Literair Produktie- en Vertalingenfonds.