Finland wint WK-kwalificatiewedstrijd

Nederland kwam niet verder dan een gelijkspel, maar Finland slaagde er gisteren in Skopje wel in Macedonië te verslaan. De Scandinavische voetballers stonden bij rust al met 2-0 voor door treffers van Alexei Eremenko. Invaller Paulus Roiha bepaalde de eindstand in de slotfase op 3-0. Jari Litmanen deed alleen de laatste tien minuten mee. In de kwalificatiegroep 1 voor het wereldkampioenschap hebben de Finnen uit acht wedstrijden nu twaalf punten, tien minder dan koploper Nederland. Oranje heeft nog altijd een punt voorsprong op Tsjechië. Roemenië won gisteren in Constanta met 2-0 van Andorra, en staat derde, met negentien punten. Juventus-spits Adrian Mutu liet doelman Koldo voor rust tweemaal kansloos. Hoewel de Roemenen na rust aandrongen en natuurlijk domineerden, slaagden ze er niet in de muur van Andorra definitief te slopen.