Delissen krijgt nieuwe functie bij het Stedelijk

Het Stedelijk Museum Amsterdam heeft Nicole Delissen aangesteld als manager collecties en presentaties, een nieuwe functie binnen het museum. ,,De manager collecties en presentaties moet ervoor zorgen dat ideeën voor tentoonstellingen en over collectievorming ook daadwerkelijk worden uitgevoerd'', aldus een woordvoerder van het museum. ,,De manager heeft geen inhoudelijke invloed op het beleid van het museum. Vroeger had het museum wel een sectorhoofd, maar die was minder een manager, en meer inhoudelijk bezig.'' Delissen (35) was tot voor kort hoofd collecties en plaatsvervangend directeur van Museum de Fundatie, een museum met locaties in Heino, Zwolle en Deventer. Als plaatsvervangend directeur was Delissen nauw betrokken bij de inlijving bij Museum de Fundatie van het museum voor hedendaagse kunst in Zwolle. De toetreding van Delissen tot het 'management team' van het Stedelijk Museum is de eerste belangrijke personele wijziging sinds het aantreden van directeur Gijs van Tuyl, ruim een half jaar geleden. Vorige maand besloot de Amsterdamse gemeenteraad dat het Stedelijk Museum mag verzelfstandigen. De verzelfstandiging is naar verwachting per 1 oktober een feit.