Van Basten wil vast basiselftal op weg naar WK voetbal

Bondscoach Marco van Basten wil met een zo'n `vast' mogelijk elftal toewerken naar het WK voetbal van 2006 in Duitsland. Dat zei hij gisteren, voorafgaande aan de vriendschappelijke interland tegen Duitsland, vanavond in De Kuip. ,,We willen toe naar een vast elftal, waarin we alleen wisselen als daar noodzaak toe is.'' Het betekent dat Jan Kromkamp vanavond zal spelen. De rechtsback was de afgelopen maanden geblesseerd, maar is weer fit. Ook Khalid Boulahrouz krijgt zijn plaats in het hart van de defensie terug. De WK-kwalificatieduels tegen Finland en Roemenië (juni) moest hij door een kwetsuur missen. Door blessures van Nigel de Jong en Giovanni van Bronckhorst voetballen Hedwiges Maduro en debutant Tim de Cler ook mee. Vermoedelijke opstelling: Van der Sar; Kromkamp, Boulahrouz, Opdam, De Cler; Landzaat, Maduro, Cocu; Kuyt, Van Nistelrooy en Robben.