Ruimte voor verzamelwoede

Shurgard Self Storage is exploitant van opslagcentra waar klanten ruimte kunnen huren om spullen op te slaan waar zij thuis geen ruimte voor hebben. De nieuwe directeur Europa heet Steven de Tollenaere (36). Voordat hij in 1997 bij Shurgard in dienst trad als controller, werkte hij bij KPMG als accountant. De Tollenaere studeerde aan de Solvay Business School in Brussel. Shurgard heeft in Nederland 29 vestigingen die allemaal herkenbaar zijn aan de vuurtoren voor de deur. ,,Shurgard bestaat nu tien jaar in Europa en heeft ervoor gezorgd dat het zogenaamde self-storage concept vaste voet aan de grond heeft gekregen'', zegt De Tollenaere. ,,Voorheen had nog nooit iemand van deze markt gehoord. Wat leuk is, is dat de pioniersgeest van de eerste jaren nog steeds sterk aanwezig is. Het wijgevoel leeft sterk. En de behoefte aan het opslaan van goederen neemt nog steeds toe. Mensen hebben kennelijk steeds meer goederen en thuis minder ruimte en zijn toch aan hun spulletjes gehecht.''

personalia@nrc.nl

    • Gert-Jan Wondergem