In de ban van het pensioen

Advocaten- en notariskantoor Holland van Gijzen heeft een nieuwe partner. Nicolette Opdam (36) wordt verantwoordelijk voor de uitbreiding van de bestaande rechtspraktijk met een sectie pensioenrecht. Opdam, die rechten studeerde aan de Vrije Universiteit in Amsterdam, werkte de afgelopen negen jaar voor de pensioenadviespraktijk van PricewaterhouseCoopers. ,,Wat ik vooral leuk vind'' , zegt Opdam, ,,is dat ik nu niet alleen meer adviseur ben, maar ook advocaat word. Nu zal ik niet dagelijks rechtszaken gaan doen over pensioengeschillen, maar de afwisseling is erg leuk. Pensioenen zijn sowieso erg boeiend. Er vindt constant verandering plaats, nieuwe wetgeving, daar moet je dan weer op inspelen. Bovendien vind ik de financiële kant leuk. Wanneer er regelgeving komt die volgens mij niet klopt, neem ik contact op met het ministerie en vaak wordt de regel dan aangepast. Ach, ik ben nu al twaalf jaar bezig me te verdiepen in pensioenen en het verveelt me eigenlijk nooit.''

personalia@nrc.nl

    • Gert-Jan Wondergem