Huiskamer Elvis komt naar Amsterdam

Persoonlijke eigendommen van Elvis Presley zijn vanaf 27 augustus te zien in de Beurs van Berlage in Amsterdam. Dat heeft de Beurs van Berlage laten weten. De tentoonstelling Footsteps of Elvis behelst volgens de eerste berichten onder meer voertuigen, karate-outfits, handgeschreven cadeaulijstjes voor Kerstmis, juwelen en sieraden, album covers, een recorder waarmee Presley In the Ghetto opnam, gitaren, persoonlijke briefjes, door hemzelf ontworpen horloges en zelfs de eerste grafsteen die zes weken op het graf van de betreurde ster in Graceland heeft gelegen. Volgens een woordvoerster van de organisatie komen ook de Harley-Davidson, de Mercedes en misschien zelfs de Lincoln van Presley naar Amsterdam. Ook zal een gedeelte van Elvis' woonkamer op Graceland worden nagebouwd, met zoveel mogelijk authentieke spullen. De artikelen die worden getoond, zijn onderdeel van de grootste privé-collectie buiten Graceland, waar Elvis Presley woonde. David Stanley, stiefbroer van Elvis, is aanwezig tijdens de opening van Footsteps of Elvis op vrijdag 26 augustus. De expositie in Amsterdam duurt tot en met zondag 18 september.