Hoodoo

Verpleegster Caroline is de koele zakelijkheid van het ziekenhuis waar ze werkt zat. Ze gaat de privé-zorg in en komt te werken voor een oud echtpaar dat op een afgelegen landhuis woont, ver weg in de moerassen van New Orleans. De vrouw is vijandig, de man kan niet meer praten en de zolder zit vol raadselachtige geheimen. Die hebben van doen met de slavernij, want we zijn nu eenmaal in het Zuiden. Het enige verrassende aan The Skeleton Key (de loper) is dat de beoefende zwarte magie geen voodoo is, maar hoodoo – een variant zonder religieuze connotaties. Voor de rest gaat alles volgens het boekje: krakende vloerplanken en oorverdovende geluiden. Zonde van al die acteerkanonnen in de film, onder wie John Hurt, Gena Rowlands en Kate Hudson.

The Skeleton Key. Regie: Iain Softley. In: 47 bioscopen.