Hockeysters in halve finales EK na routineklus tegen Frankrijk

De Nederlandse hockeysters hebben gisteren de halve finales bereikt van het Europees kampioenschap in Dublin. De titelverdediger won in groep A met 5-0 van Frankrijk en is, met dank aan de 0-0 tussen Ierland en Spanje, na twee overwinningen zeker van een plaats in de halve eindstrijd.

Tegenstander wordt vrijdag Engeland of Duitsland. Deze twee landen maken vandaag in een onderling duel uit wie groepswinnaar wordt. Nederland heeft genoeg aan een gelijkspel tegen gastland Ierland om de groep winnend af te sluiten. In dat geval speelt de ploeg van bondscoach Marc Lammers tegen de nummer twee van groep B.

Laren-spits Kim Lammers nam gisteren drie treffers voor haar rekening. Haar clubgenote Minke Smabers (26) speelde haar tweehonderdste interland.