Fusiekrant AD schrapt 90 banen

De nieuwe fusiekrant van het Algemeen Dagblad (AD), waarin het huidige AD samengaat met zeven regionale dagbladen, schrapt negentig redactionele voltijdbanen. Dat maakte de redactieraad gisteren bekend.

De inkrimping is een gevolg van de bundeling van de redacties van de huidige, zelfstandige kranten tot één nieuw dagblad. Bij het nieuwe AD kunnen in totaal 627 redacteuren aan de slag.

De voorzitter van de redactieraad, G. den Elt, zegt dat er geen gedwongen ontslagen zullen vallen. Ongeveer tachtig redacteuren zouden inmiddels hebben ingestemd met een ouderenregeling of een vrijwillige vertrekregeling. De resterende ,,vijftien tot twintig'' werknemers (`boventalligen') zullen door de uitgeverijen van het AD, PCM en Wegener, gedurende anderhalf jaar ondersteund worden bij het zoeken naar een andere functie binnen een van beide uitgeefconcerns, aldus Den Elt. Het totaal aantal betrokken medewerkers ligt hoger dan negentig doordat sommige banen deeltijdfuncties betreffen.

De nieuwe fusiekrant, die op tabloidformaat verschijnt, zal vanaf 1 september worden verspreid. Met een oplage van 640.000 wordt het nieuwe AD de tweede krant van Nederland, achter De Telegraaf. De krant krijgt 21 edities, waarvan één landelijke.