Armstrong fietst met Bush

Lance Armstrong zal komend weekeinde op de fiets stappen met George W. Bush. De zevenvoudig winnaar van de Ronde van de Frankrijk is ingegaan op een uitnodiging van de Amerikaanse president een bezoek te brengen op zijn ranch in Texas. Bush viert daar vakantie. Beiden kennen elkaar al sinds Bush gouverneur van Texas was.

Volgens Armstrong heeft Bush door een knieblessure gedwongen het joggen moeten verruilen voor de mountainbike. ,,Nu de president niet meer loopt, rijdt hij op een mountainbike'', zei (Texaan) Amstrong bij tv-zender ABC. ,,Mensen vragen zich af waarom hij zolang op de ranch blijft, maar dat is wellicht door de mooie mountainbikepaden daar. Ik ken mensen die met hem hebben gefietst en ik kan je zeggen dat hij er absoluut voor gaat.''

De ranch van Bush staat sinds vorige week extra in de belangstelling omdat een moeder van een in Irak omgekomen militair daar actie voert. Zij eist dat de Amerikaanse troepen zich uit Irak terugtrekken, en een gesprek met de president.

Armstrong liet zich onlangs kritisch uit over de oorlog in Irak. De oud-renner is ook bevriend met John Kerry, de Democraat die de strijd om het presidentschap met Bush eind vorig jaar verloor. Kerry bezocht Armstrong op de voorlaatste dag van de Tour, bij de tijdrit in Saint-Etienne.