Vanaf morgen weer beperkt treinverkeer mogelijk

Er is vanaf morgenochtend weer beperkt treinverkeer mogelijk van en naar de westzijde van het Centraal Station in Amsterdam, zo verwacht ProRail, de beheerder van het spoor. Daardoor zullen ook bezoekers van het nautische evenement Sail, dat morgen begint, vervoerd kunnen worden.

Tot morgenochtend zijn er herstelwerkzaamheden aan het spoor, nadat gisterochtend even na negen uur een intercity Maastricht-Haarlem even na vertrek uit het station gedeeltelijk ontspoorde. Bij de ontsporing werd een zogenoemd middenportaal vernield, een steunpaal, als gevolg waarvan de bovenleiding op het gehele spoor werd stuk getrokken. Daardoor was er gisteren en vandaag nauwelijks treinverkeer mogelijk. Bij het ongeval hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan.