Sinéad O'Connor op Crossing Border

Sinéad O'Connor opent op 16 november de dertiende editie van het literatuur- en muziekfestival Crossing Border in Den Haag. Het concert van de Ierse zangeres zal plaatsvinden in het Theater aan het Spui. De Jamaicaanse ritmesectie Sly en Robbie zullen haar op het podium begeleiden, meldde de organisatie van Crossing Border maandag. O'Connor, die in 1990 haar laatste grote hit scoorde met Nothing Compares 2 U, nam in april in Jamaica haar nieuwste cd Throw down your arms op, met een collectie `roots songs' die haar al vijftien jaar inspireren. Sly en Robbie produceerden deze plaat. Het Crossing Border festival wordt dit jaar van 16 tot en met 20 november gehouden. Het volledige programma wordt in september bekendgemaakt. De voorverkoop begint op 27 augustus.