OMA ontwerpt museum in Louisville

Het Nederlandse architectenbureau OMA (Office for Metropolitan Architecture) heeft een opdracht verworven voor het ontwerp van een museum voor hedendaagse kunst in Louisville, Kentucky. In het complex worden ook kantoren en appartementen opgenomen. Joshua Prince-Ramus, die leiding geeft aan het OMA-kantoor in New York, draagt de verantwoordelijkheid voor het ontwerp, waarmee 70 miljoen dollar gemoeid is. Met bijna 700.000 inwoners is Louisville de zestiende op de lijst van grootste steden van het land. OMA, het bureau van Rem Koolhaas, heeft al diverse andere projecten in de Verenigde Staten lopen, zoals de bouw van een theater in Dallas en een faculteitscomplex in Pasadena. Eerder bouwde OMA in de VS onder meer een blibliotheek in Seattle en het Guggenheim-Hermitage Museum in Las Vegas. In Nederland werkt OMA aan het nieuwe hoofdkantoor van PCM in Amsterdam.