Macquarie overweegt bod LSE

De Australische zakenbank Macquarie overweegt met andere investeerders een overnamebod van 1,4 miljard pond sterling (2 miljard euro) in contanten uit de brengen op de Londense effectenbeurs (LSE).

Dat heeft de bank gisteren laten weten naar aanleiding van berichten in Australische kranten.

Het bod zou de overnameoorlog rond de LSE opnieuw doen oplaaien. Vorig jaar bracht Deutsche Börse, de exploitant van de beurs in Frankfurt, een bod van 1,35 miljard pond uit op de rivaal in Londen. Het bedrijf trok dat in na afwijzing door de directie van de LSE en verzet van de eigen aandeelhouders.

Door de terugtrekking van de Duitsers bleef er één bod open. Euronext, de uitbater van de beurzen in Amsterdam, Parijs, Brussel en Lissabon, maakte in februari bekend de LSE te willen kopen. De fusiebeurs heeft nog geen prijs gekoppeld aan die overname.

De Britse krant Sunday Times meldde in het weekeinde dat er ook weer interesse is van OM Gruppen, de exploitant van de beurs in Stockholm. Het Zweedse bedrijf kwam in 2000 al met een bod van 1,06 miljard pond. Dat werd afgewezen.

De LSE liet gisteren weten nog niet formeel te zijn benaderd door Macquarie. Beleggers lijken er rekening mee te houden dat er een bod komt. De beurskoers van de LSE steeg gisteren na het nieuws uit Australië met 4,5 procent tot 577 pence. Vanmorgen noteerde LSE 578 pence en Euronext boekte een licht verlies van 7 cent tot 33,79 euro.