Trein

Het jaarverslag van die woningcorporatie waar een beduidende fraude heeft plaatsgevonden kan me even niet meer boeien. De trein pauzeert op station Utrecht Centraal. Ik kijk naar buiten. Mijn ogen wandelen over het tegenoverliggende perron. De klok wijst dertien over acht. Hé, een bekend gezicht.

Het duurt even voordat het kwartje valt. Het voelt alsof Rijkman Groenink achter me staat bij een ABN Amro-geldautomaat, alsof ik Cees van der Hoeven om Albert Heijn-zomerzegels zie vragen, alsof Job Cohen naast me in de metro hangt. Ik kijk de man na die daar het perron afloopt. Hij is Aad Veenman, de baas van de Nederlandse Spoorwegen. Zojuist per stoptrein gearriveerd. Ik had eigenlijk niet anders verwacht.

Bijdragen van lezres zijn welkom via een formulier op www.nrc.nl/ik

    • Menno Tamminga