Staking kost British Airways 60 miljoen

De Britse luchtvaartmaatschappij British Airways (BA) heeft naar schatting 60 miljoen euro verloren aan de staking op het Londense vliegveld Heathrow. Dat heeft een woordvoerder van BA bekendgemaakt. BA heeft het bedrag verloren aan gederfde inkomsten, restituties van vliegtickets en de kosten van onderdak van passagiers. Ongeveer 70.000 luchtreizigers konden afgelopen donderdag en vrijdag niet vertrekken van de drukste luchthaven van Europa, omdat een deel van het BA-personeel staakte en zich solidair had verklaard met ontslagen werknemers bij de cateraar van de luchtvaartmaatschappij, Gate Gourmet. Aangezien ook de bagageafhandelaars van BA het werk neerlegden kon er geen vliegtuig meer vertrekken.

De Britse luchtvaartmaatschappij liet weten dat ze verwacht vandaag 95 procent van de langeafstandsvluchten en alle vluchten op kortere afstanden vanaf Heathrow weer uit te kunnen voeren. Naar verwachting is volgens BA een normale dienstregeling op Heathrow pas woensdag weer te verwachten, aangezien de luchthaven nog steeds kampt met de naweeën van de staking.

Duizenden passagiers wachten nog altijd op hun vlucht. Volgens de Britse zender BBC krijgen de passagiers die zondag zouden vertrekken voorrang boven de mensen die al geruime tijd wachten.