Lang wachten op toelating

Gul Saziye Filiz Ceran (28), master Business studies, Universiteit van Amsterdam

,,In 2001 heb ik de opleiding Commerciële economie voltooid, aan de Hogeschool Holland in Diemen (nu Hogeschool InHolland, red). Daarna heb ik vijf jaar gewerkt als financial controller bij een Amerikaans bedrijf. Toen ik zwanger werd heb ik besloten om weer te gaan studeren, dat leek me beter te combineren met het opvoeden van mijn kind. Ik verwacht veel van mijn nieuwe studie. Commerciële economie was niet zo zwaar, nu wil ik kijken of ik een wetenschappelijke studie aankan. Daarna wil ik lesgeven. Het bedrijfsleven blijft toch een mannenwereld. Van deze tweejarige master is één jaar schakelklas. Ik had me al een jaar van tevoren aangemeld. Pas in juni kreeg ik te horen dat het puntensysteem van mijn oude opleiding niet strookte met de bachelors en dat ik een nieuwe bachelor moest doen. Ik schrok me dood! Later hebben ze mijn diploma toch goedgekeurd. Ik moest daar wel tien weken op wachten.''

Tekst: Olga van Ditzhuijzen. Foto's: Evelyne Jacq

    • Olga van Ditzhuijzen