Kahn cynisch over keepersrotatie

Olivier Kahn heeft met enig cynisme gereageerd op het roteren van de keepers in het Duitse nationale elftal. Bondscoach Jürgen Klinsmann heeft besloten dat hij Kahn (36) en Jens Lehmann (35) om en om laat spelen in de voorbereiding op het WK voetbal (2006) in eigen land. ,,Misschien moeten we daar op het WK wel mee doorgaan. Dat zou een totaal nieuw concept zijn'', aldus Kahn.

Klinsmann heeft aangegeven dat Bayern-sluitpost Kahn woensdag in de oefenwedstrijd tegen het Nederlands elftal in De Kuip het Duitse doel verdedigt. In de duels die daarop in september volgen (tegen Slowakije en Zuid-Afrika) krijgt Lehmann, keeper van Arsenal, een kans zich te bewijzen. De wedstrijden daarna, tegen China en Turkije, is Kahn weer aan de beurt en in november keept Lehmann tegen Frankrijk. Bij blessures zal het ongetwijfeld anders lopen. ,,Ik moet het accepteren zoals het is'', aldus Kahn. ,,Ik keep tegen Nederland en daarna is een ander twee wedstrijden aan de beurt.''

In alle wedstrijden is de 26-jarige Timo Hildebrand de nummer twee. Hij zit op de bank als Kahn keept én als Lehmann in het Duitse doel staat.

Kahn en Lehmann duelleren al jaren om het doel van Die Mannschaft. Voor de komst van bondscoach Klinsmann was Kahns positie onomstreden. Maar toen de oud-international het roer overnam, moest Kahn zijn aanvoerdersband inleveren bij Michael Ballack. Ondertussen gingen Kahn en Klinsmann elkaar verbaal te lijf in de media. Kahn noemde de keeper van Arsenal eens een ,,provocateur''. Dat als reactie op de uitspraken van Lehmann dat hij recht heeft op een basisplaats in het Duitse elftal. Hij vindt zichzelf dan ook de beste doelman van zijn land.

Vorig jaar werd Kahn de uitspraken van Lehmann zo zat dat hij verklaarde dat een van beiden niet kan deelnemen aan het WK. Inmiddels lijkt hij zich bij de situatie te hebben neergelegd.

Overigens kan bondscoach Jürgen Klinsmann tijdens de vriendschappelijke interland tegen Nederland komende woensdag niet over Oliver Neuville beschikken. De spits van Borussia Mönchengladbach hield zaterdag een ribblessure over aan de wedstrijd tegen VfL Wolfsburg.

Klinsmann moet nog beslissen of hij een nieuwe aanvaller aan zijn selectie toevoegt.