`Hot' onderzoek, leukere stad

Jolanda Overweel (22), master Behavioral and cognitive neurosciences, Rijksuniv. Groningen

,,Ik heb de bachelor Medische biologie afgerond aan de Vrije Universiteit (VU) in Amsterdam. Mijn master wilde ik graag in een andere stad doen. Ik wilde weer eens wat anders, ik had het in Amsterdam wel gezien. Groningen is een leukere studentenstad. Bovendien doen ze hier onderzoek naar stamcellen, dat vind ik erg interessant. De master die ze in Groningen aanbieden is kleinschalig en internationaal. Ik ben geïnteresseerd in hersenonderzoek, bijvoorbeeld naar de oorzaak van ziektes als Parkinson en Alzheimer. In Groningen experimenteren ze met stamceltherapie, dat onderzoek is echt hot. Bij de VU word je aan het handje genomen, terwijl hier meer eigen initiatief wordt verwacht. Helaas is het bama-systeem niet overal tegelijk ingevoerd: deze master start dit najaar voor het eerst, daarom heb ik vorig jaar de doorstroommaster Medische biologie gevolgd in Groningen. Ik raad iedereen aan om op tijd informatie in te winnen; ik werd in Groningen van het kastje naar de muur gestuurd.''

    • Olga van Ditzhuijzen