Bizarre

Nu Eminem heeft aangekondigd dat hij na zijn huidige wereldtournee – hij staat op 6 september samen met 50 Cent in de Amsterdam ArenA – voorlopig stopt met rappen, is het tijd voor de leden van zijn rapgroep D12 om uit de imposante schaduw van hun hoogblonde voorman te stappen. Vreemd genoeg is het de met afstand slechtst rappende bondgenoot van Eminem van wie nu vol bombarie het solodebuut wordt gepresenteerd.

Bizarre heeft een immense pens en draagt op zijn hoofd graag een douchekapje omdat dat er nu eenmaal, eh, bizar uitziet. Hij maakte binnen D12 naam als het meest shockerende bandlid (wat in een groep met Eminem een prestatie op zichzelf is), met teksten waarvoor men zich op de gemiddelde basisschool zou schamen. Deze rapper fantaseert graag over seks met dwergen én zijn met het HIV-virus besmette oma. Voor wie zulke teksten niet net zo grappig vindt als de geestelijk 10-jarige Bizarre zelf, valt er ook op zijn solodebuut niets te genieten.

Het gaat eigenlijk te ver om Bizarre een rapper te noemen. Hij is een onleuke clown, die zijn teksten zonder ritmegevoel over op zich redelijke beats deponeert. Het gefrustreerde tandengeknars van de leden van D12 die wél kunnen rappen, is bijna te horen.

Hannicap Circus (Sanctuary Urban)

    • Saul van Stapele