Bijna naadloos overgestapt

Miranda Damhuis (24), master Educational science and technology, Universiteit Twente.

,,Een vriendin vertelde dat ik mijn studie Onderwijskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) kon omzetten in een bachelordiploma, zodat ik de master aan een andere universiteit kon volgen. Dat leek mij een uitkomst: in Groningen had ik het gevoel dat ik niets leerde. Docenten hadden wel door dat ik me een beetje verveelde, dus hebben ze me gevraagd om les te geven. Dat heb ik drie jaar gedaan, hartstikke leuk. Ondertussen liet ik mijn studie links liggen. De opleiding zelf, lesprogramma's ontwikkelen, vind ik nog altijd erg interessant. Maar de motivatie ontbrak me gewoon. Ik heb veel zin om de opleiding in Twente af te maken. Aan die universiteit lopen alle mensen rond die mijn studieboeken hebben geschreven. Ik heb destijds voor de RuG gekozen omdat ik wegens omstandigheden bij mijn ouders in Groningen moest blijven wonen. Dankzij de bama-structuur kon ik bijna naadloos doorstromen. Ja, ik moest nog even een bachelorscriptie maken, die heb ik in tien dagen eruit gepompt.''

    • Olga van Ditzhuijzen