Waar de plaat over praat:

De ontvluchte tbs'er Marciano E. zorgde deze week voor onrust op De Krabbeplaat.

JAN VAN GAMEREN, veld Bruin: ,,Als je iemand de ruimte geeft om te ontsnappen, dan doet hij dat. Dat is logisch, toch? Ze moeten tbs'ers eens flink aanpakken, zet ze op een terrein voor moeilijk opvoedbare jongeren. Daar ontsnappen ze niet. Misschien moeten ze meer met praatgroepen proberen, zodat tbs'ers eens wat beter gaan nadenken over hun daden. En als ze blijven ontsnappen, zeg ik: de stekker eruit. Dan ben ik een harde.''

LEO AANDEWIEL, komt alleen 's avonds naar De Krabbeplaat: ,,Ik vind het typisch Nederlands. De politie rukt massaal uit om een poema te zoeken op de Veluwe, maar een tbs'er kan zomaar rondlopen. Bij de vorige ontsnapping zag je dat ook al: er was geen begeleiding. Maar ik denk ook dat de politie wel wíl, maar niet veel kán. Ze zijn met handen en voeten gebonden aan de wet. Het is daarom goed dat het gezicht van ontsnapte tbs'ers zo snel op tv komt. Ik voel me steeds onveiliger in Nederland. Ik ga thuis, in Dordrecht, niet graag 's avonds met vrouw en kind over straat.''

SYLVIA DE VRIES, veld Bruin: ,,Ik volg het nieuws hier vrij goed. Toen ik op het Journaal zag dat er weer een tbs'er was ontsnapt, dacht ik: straks staat die hier zomaar een keer aan de bar! Ik voelde me een beetje bang worden. Het blijft ook nu beangstigend, hoor. Er lopen gekken rond en niemand weet waar ze zich ophouden.''

Campinggasten: Elsje Jorritsma, Peter Leijten, Jochen van Barschot, Guus Valk. Het thuisfront: Arjen Ribbens, Viola Lindner