Tak breekt af bij golftoernooi in VS: drie slachtoffers

Golf is over het algemeen geen gevaarlijke sport, maar gisteren vielen drie gewonden te betreuren bij het prestigieuze PGA Championship in de Amerikaanse staat New Jersey. Een zware tak van een eeuwenoude eik brak plotseling af en raakte drie omstanders, die langs de green van de vierde hole stonden. Ze keken naar het spel van topspeler Tiger Woods. Na het incident brak even lichte paniek uit, omdat niet meteen duidelijk was waardoor de commotie was ontstaan. De hulpdiensten waren evenwel snel ter plekke om de gewonden te verzorgen en de geschrokken toeschouwers op te vangen. Na enig oponthoud kon Woods de strijd hervatten met een bogey, zijn derde op een rij. Eén man moest met een gebroken been per brancard naar het ziekenhuis. De eik werd na het ongeval gekapt.