Olieprijs blijft fors drukken op beurs in Europa en VS

De hoge olieprijs blijft drukken op de koersen van de aandelen in Europa en de Verenigde Staten. De Dow-Jonesindex van dertig toonaangevende fondsen sloot gisteravond op 10.600,31 punten, een verlies van 0,8 procent. De door technologiefondsen gedomineerde Nasdaq kende ook een daling van 0,8 procent. Ook de Europese effectenbeurzen zijn gisteren lager gesloten onder druk door winstnemingen en de aanhoudende stijging van de olieprijzen. De AEX-index van de hoofdfondsen in Amsterdam daalde met 4,09 punten (1 procent) tot 396,06 en kwam dus weer onder de 400 punten. Die grens werd woensdag voor het eerst in ruim drie jaar doorbroken. Het verlies voor de AEX-index kwam deels voor rekening van zwaargewicht ING, die ex-dividend noteerde. Het aandeel sloot 1 procent lager. De grootste verliezers waren Philips en Wolters Kluwer (beide 1,6 procent) en Ahold (1,5 procent). Numico stond opnieuw bovenaan, met een plus van 1,4 procent.