Kunstenaars claimen 32 miljoen van Momart

Meer dan vijftig kunstenaars, galeries en verzamelaars eisen geld van Momart, eigenaar van de Londens opslagruimtes die in mei 2004 afbrandden. Honderden kunstwerken gingen toen verloren. De claims, via twee advocatenkantoren, bedragen meer dan 32 miljoen euro. Dat meldt The Art Newspaper. De advocaten menen dat de panden ongeschikt waren voor de opslag van kunst, omdat er onder hetzelfde dak ook brandgevaarlijke werkzaamheden, zoals het repareren van auto's, werden uitgevoerd. Tot de eisers behoren Damien Hirst, Gillian Ayres en de dochters van Patrick Heron. Verzamelaar Charles Saatchi zou voor de 140 werken die hij verloor al eerder vijftien miljoen euro van zijn verzekering hebben ontvangen. De zaak komt naar verwachting volgend jaar voor de rechter.