Kantje boord!

Uit de stacaravan van Erik en Astrid op veldje Rood komen rookwolken. Het ruikt er naar verbrand plastic. Het is zaterdagmiddag en onze camping is zojuist aan een ramp ontsnapt. In de caravan is een draagbare muziekinstallatie door onbekende oorzaak in brand gevlogen. De bewoners waren op dat moment niet thuis.

,,We gingen een sappie doen in Den Briel'', aldus een geschrokken Erik. ,,We waren net twee minuten onderweg, toen ik erachter kwam dat ik mijn mobieltje vergeten was. Toen zijn we teruggereden en zagen we rook uit de caravan komen. De ramen waren helemaal beslagen.''

Met een emmer water bluste hij de brand. ,,We waren er net op tijd bij'', zegt Astrid. ,,Als we die telefoon niet vergeten waren, was de hele boel hier afgefikt. We zijn door het oog van de naald gekropen.'' Erik schrikt als hij na het blussen zijn bezwete voorhoofd met een wit doekje afveegt. ,,Moet je zien! Helemaal zwart!''

De buren hebben Erik en Astrid bijgestaan in de moeilijke uren na de brand. ,,Het hele veldje helpt natuurlijk mee. We zijn de volgende morgen met z'n tienen vroeg opgestaan en we hebben de hele caravan schoongemaakt'', zegt buurvrouw Elly. Twee uur later was er niks meer te zien!''

Campinggasten: Elsje Jorritsma, Peter Leijten, Jochen van Barschot, Guus Valk. Het thuisfront: Arjen Ribbens, Viola Lindner