Is een islamitische bom erger dan een seculiere?

Op 5 augustus schreef Piet Hagen in NRC Handelsblad dat een begrip als `moslimterreur' stigmatiserend is. In deze krant van 9 augustus las ik een artikel met de kop `Vader islamitische bom'. Kan de redactie van NRC Handelsblad mij uitleggen hoe een bom islamitisch kan zijn? Ik bedoel, die bom heeft de shahada (geloofsgetuigenis) gedaan en bidt dagelijks vijf keer met het gezicht naar Mekka? Of is het een Pakistaanse bom? Want anders waren het toch ook christelijke, en niet Amerikaanse bommen op Irak, en die Israëlische bom op Khan Younis in de Gazastrook was dan toch zeker joods? En kan de redactie mij ook uitleggen of een islamitische bom erger is dan een seculiere? Is die dodelijker?

    • Anja Meulenbelt
    • Eerste-Kamerlid voor de Sp