Illegaal springt uit rijdende politiebus

De politie in Noord-Limburg is op zoek naar een 23-jarige Bosniër die gisteren rond 18.00 uur op de A67 uit een met hoge snelheid rijdende politiebus is gesprongen. Hij was op weg naar Venlo om te worden uitgezet als ongewenst vreemdeling.

De Bosniër wist tussen de afslag Helden en Sevenum door een paar trappen het rechter achterportier, dat op kinderslot zat, te openen. Hij hing korte tijd in de deuropening. ,,De bus reed op dat moment 120 kilometer per uur op de linkerbaan. Toen de twee agenten duidelijk was dat de man ging springen, stuurden zij de bus naar de rechterbaan en brachten de snelheid terug naar 100 kilometer per uur'', aldus een politiewoordvoerster. De man sprong, kwam op zijn rug in de berm terecht, krabbelde op en verdween. Hij wist via een maïsveld te ontkomen.

Een zoektocht van de politie met tien man en een speurhond leverde niets op. Het zoeken werd gestaakt nadat de hond het spoor verloor. Een te hulp geroepen helikopter moest de ondersteuning afbreken vanwege gebrek aan brandstof.

De Bosniër was vanuit gevangenis De Geerhorst in Sittard onderweg naar het politiebureau in Venlo. In Sittard had hij een gevangenisstraf uitgezeten. Voor welke feiten de man vastzat, kon de politiewoordvoerster gisteravond niet zeggen.

De politie heeft aan ziekenhuizen in de omgeving gevraagd uit te kijken naar de man. Hij raakte bij zijn sprong waarschijnlijk gewond aan zijn rug, en zou zich dus mogelijk bij de eerstehulpposten kunnen melden.